De opkomst van low-code ontwikkeling heeft de manier waarop organisaties functioneren ingrijpend veranderd. Door inzet van low-code kunnen gebruikers zelf snel applicaties in elkaar zetten, waarmee tijd en kosten worden bespaard en gebruikerstevredenheid wordt verhoogd. Het is echter meer dan alleen een technologische wijziging; het heeft een vergaande impact op de mensen binnen een organisatie, de processen die ze volgen en de structuur van de organisatie zelf. In deze blog ga ik langs de belangrijkste effecten van low-code op mensen, processen en de inrichting van een organisatie.

Heb je hulp nodig bij het starten met low-code? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de onderstaande knop!

Benutten van de volle capaciteit

Een van de meest tastbare effecten van low-code is de ‘empowerment’ van mensen in een organisatie. Het stelt niet-technische medewerkers in staat om actief deel te nemen aan het ontwikkelingsproces van applicaties. Dit betekent dat afdelingen zoals HR, marketing en operations de tools krijgen om hun eigen applicaties te bouwen, zonder afhankelijk te zijn van IT. Doordat kennis niet overgedragen hoeft te worden van gebruiker aan ontwikkelaar, wordt al de eerste efficiëntieverbetering behaald. Het vergroot niet alleen de productiviteit, maar het stimuleert ook innovatie op alle niveaus van de organisatie. Je zal merken dat dit een gevoel van voldoening met zich meebrengt bij collega’s, wat weer tot hogere motivatie en productiviteit leidt.

low-code impact

Verandering in de rol van IT

Bij de introductie van low-code in een organisatie zien we een verschuiving in de rol van IT-teams. De grote componenten van applicaties worden door gebruikers zelf neergezet. Indien er complexe aanpassingen binnen de componenten nodig zijn, worden deze door de ontwikkelaars opgepakt. Dit geldt ook voor componenten die geheel op maat worden gemaakt. Zo wordt IT minder betrokken bij het schrijven van code en verschuift de aandacht naar een adviserende en faciliterende rol. Hierdoor verschuift de aandacht van het IT-team van tactisch naar strategisch niveau.

IT-professionals worden meer betrokken bij het selecteren en ondersteunen van low-code platforms, het definiëren van best practices en het waarborgen van beveiliging en compliance. We zien ook dat ze advies kunnen geven aan de nieuwe low-code ontwikkelaars, bijvoorbeeld over hoe applicaties simpel en onderhoudbaar te houden. Ze kunnen dit doen door best-pratices te delen, een lokale community te starten of door reviews te houden van de gebouwde applicaties. Dit verandert de manier waarop IT-teams werken en hun waarde toevoegen binnen de organisatie. Dit stelt dus ook andere wensen en eisen aan de mensen binnen de IT-teams, zij zullen begeleid moeten worden bij deze transformatie.

Meer wendbaarheid en flexibiliteit in je organisatie met low-code

Organisaties worden wendbaarder en flexibeler dankzij low-code. Ze kunnen snel reageren op veranderende zakelijke behoeften door nieuwe applicaties te ontwikkelen of bestaande aan te passen. Dit stelt hen in staat om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en concurrentievoordeel te behalen. Denk hierbij niet alleen aan grote koerswijzigingen van je organisatie, maar ook aan kleine wijzigingen van behoeften van (individuele) klanten en afnemers. Snellere reactietijden op verzoeken, gepersonaliseerde oplossingen en real-time interacties kunnen de klanttevredenheid aanzienlijk verbeteren.

Strategische focus

Met de vereenvoudiging van applicatieontwikkeling via low-code kunnen IT-teams zich richten op strategische initiatieven en innovatie. Omdat de applicaties zo veel mogelijk door de gebruikers zelf worden gebouwd, kunnen IT-teams zich concentreren op het vinden van manieren om technologie in te zetten om de organisatiedoelstellingen te ondersteunen. Ook deze verschuiving vraagt anders denken en doen van je IT-afdeling. Neem de tijd om je collega’s te laten groeien in hun nieuwe rol.

Low-code als transformatie

Low-code ontwikkeling is niet alleen een nieuwe technologie, maar ook een nieuwe manier van denken die organisaties in staat stelt om efficiënter te werken, sneller te innoveren en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Het transformeert niet alleen de manier waarop we software bouwen, maar ook hoe mensen, processen en organisaties als geheel functioneren. Gebruikers kunnen zelf aan de slag om hun werk te automatiseren, het IT-team verschuift van programmeren naar adviseren. Voor beide groepen dus een stevige impact. Low-code ontwikkeling is de sleutel tot een wendbare, innovatieve en concurrerende toekomst voor moderne organisaties. Het is duidelijk dat de low-code revolutie nog maar net begonnen is. De impact ervan zal alleen maar groter worden naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen. Hoe ga jij de impact van low-code managen?

Wil jij de impact van low-code effectief beheren? Wij kunnen je hierin ondersteunen!

Meer weten over de impact van low-code?

Wil je meer weten over de impact van low-code, hoe je deze effectief kunt toepassen binnen jouw organisatie of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn.

AAN DE SLAG MET JOUW TRANSFORMATIE? WIJ HELPEN GRAAG!

Laat je gegevens dan snel via onderstaand formulier achter en we nemen direct contact met je op!

SOLLICITEER BIJ ONS!