De technologische ontwikkelingen in de wereld zijn de afgelopen decennia enorm toegenomen. Deze vooruitgang is zelfs voor de meest vooruitstrevende organisaties lastig bij te benen. Zo zijn er de mislukte investeringen van Nike en Hewlett Packard, die beiden een digitale transformatie hoopten te verwezenlijken middels een nieuw ERP systeem. Zo verliezen twee vooruitstrevende multinationals toch tientallen miljoenen dollars. Digitale transformatie zorgt ervoor dat organisaties zich beter kunnen aanpassen aan de snel veranderende samenleving. In deze blog laat ik je weten hoe low-code een belangrijke rol speelt in het bevorderen van digitale transformatie binnen jouw organisatie. Zo kun je voorkomen dat jouw organisatie achterblijft bij de volgende baanbrekende digitale ontwikkeling.

Heb je hulp nodig bij het starten met low-code? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de onderstaande knop!

De kern van digitale transformatie

Een digitale transformatie vraagt enorm veel van je organisatie. Om ervoor te zorgen dat een digitale transformatie slaagt moet de gehele organisatie zich opnieuw uitvinden. Denk aan processen, strategieën en zelfs cultuur. Deze moeten na de transformatie geleid worden door geavanceerde technologieën en data gedreven inzichten. Traditionele werkwijzen moeten aangepast worden, data moet veilig en bruikbaar zijn en de systemen binnen je organisatie moeten zowel schaalbaar als flexibel zijn. Als het je organisatie lukt om dit succesvol te realiseren wordt het makkelijker om in te spelen op de veranderende digitale wereld en concurrentievoordeel te realiseren. Om deze voordelen te bewaren moet jouw organisatie zich dan ook constant blijven vernieuwen.

Digitale transformatie benaderen met low-code

In de context van een digitale transformatie biedt low-code ontwikkeling je organisatie de mogelijkheid om zich snel, flexibel en over de gehele organisatie aan te passen aan de dynamische markt.

Snelheid geeft ruimte

Low-code ontwikkeling biedt organisaties de mogelijkheid om snel software te ontwikkelen. Traditionele softwareontwikkeling duurt, gezien de steeds sneller veranderende markt, te lang. Met de korte ontwikkeltijden bij low-code kunnen verschillende ideeën getest worden voordat een definitief besluit wordt genomen. Daarnaast zorgt de korte ontwikkeltijd ervoor dat je organisatie snel kan reageren op een nieuwe ontwikkeling in de markt. Het is voor een succesvolle digitale transformatie belangrijk dat het juiste besluit snel genomen kan worden zodat de organisatie zich tijdig kan aanpassen. Als dit niet snel genoeg gebeurt loopt de organisatie het risico dat de markt weer verandert. Dit maakt de beoogde aanpassingen van je organisatie nutteloos, aangezien ze niet aansluiten op de huidige markt.

Flexibiliteit houd je relevant

Het aanpassen van een low-code applicatie is eenvoudiger dan bij traditionele softwareontwikkeling. Het makkelijk kunnen aanpassen van applicaties zorgt voor flexibiliteit. Zo kan feedback eenvoudig verwerkt worden om de applicatie te verbeteren. Ook kan er beter ingespeeld worden op veranderingen in de markt. Dit zorgt ervoor dat je organisatie constant bezig is met het ontwikkelen van de meest relevante en gewenste software.

Betere samenwerking door lagere technische drempel

De lage technische drempel voor low-code ontwikkeling brengt verschillende afdelingen van een organisatie dichter bij elkaar. Omdat het goed te begrijpen is voor medewerkers die zich bezighouden met de business kant van de organisatie, zijn ze eerder geneigd om bij het ontwikkelen aan te sluiten. Het komt zelfs voor dat business medewerkers zelf meewerken aan het bouwen van een applicatie. Dit zorgt niet alleen voor een betere aansluiting van software bij de behoeften van de organisatie, maar ook voor een bredere impact van digitale ontwikkelingen. Dit bevordert de digitale transformatie.

Wil je een succesvolle digitale transformatie? Gebruik low-code

De huidige markt verandert steeds sneller en is vaak lastig te navigeren voor organisaties. Gelukkig helpt digitale transformatie je organisatie om zich beter aan te kunnen passen aan de veranderende wereld. Na het lezen van deze blog weet je dat low-code erg goed aansluit bij de benodigdheden voor een succesvolle digitale transformatie.

Heb je hulp nodig bij het integreren van low-code in je organisatie? Wij helpen je graag verder!

Meer weten over low-code bij een digitale transformatie?

Wil je meer weten over low-code bij een digitale transformatie of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn.

AAN DE SLAG MET JOUW TRANSFORMATIE? WIJ HELPEN GRAAG!

Laat je gegevens dan snel via onderstaand formulier achter en we nemen direct contact met je op!

SOLLICITEER BIJ ONS!