Technologie als cruciale factor

Organisaties opereren vandaag de dag in uiterst dynamische en uitdagende omgevingen. Dit heeft direct invloed op hoe we ons werk organiseren, verbeteren en innoveren. De Corona crisis maakt duidelijk wat we eigenlijk al wisten: technologie speelt een cruciale rol in het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en zet organisaties op voorsprong voor de toekomst. Of het nu gaat om het slimmer organiseren van ons werk, het sneller en beter doorgronden van complexe vraagstukken of het volledig overnemen van processen; technologie helpt organisaties betere resultaten te bereiken, zich sneller aan te passen en zelfs opnieuw uit te vinden.

Technologieleveranciers staan klaar om ons te helpen bij deze uitdagingen. Denk hierbij aan trends zoals cloud, robotic process automation, machine learning (ML) en artificial intelligence (AI). Wat vaak als een Proof-of-Value begint, neemt al snel serieuze vormen aan. Dit noodzaakt ons om na te denken over hoe we nieuwe technologieën niet alleen toepassen, maar ook echt integreren in de wijze waarop we onze producten en diensten realiseren. Hoe kunnen we dit als inspiratie laten dienen om het morgen slimmer te doen met meerwaarde voor onze klanten? De oplossing is dichterbij dan we denken!

technologie

De oplossing vind je in Enterprise Architecture

Technologie adoptieprogramma’s richten zich op medewerkers. Terwijl Enterprise Architecture zich richt op het robuust en integraal verankeren van deze technologie in de organisatie. Daarnaast richt het zich op het identificeren van kansen om deze te verbeteren en innoveren. De Enterprise Architecture brengt samenhang aan tussen bedrijfsdoelstelling, processen, informatie en systemen. Het maakt inzichtelijk hoe deze samenhang zich door de tijd heen gaat ontwikkelen. Daarmee is architecture meer dan een communicatiemiddel. Het stelt ons in staat veranderingen concreet vorm te geven in de complexiteit van de organisatie. Ook geeft het inhoudelijke sturing aan programma’s en projecten zodat resultaten passen in het grotere geheel en in lijn zijn met bedrijfsdoelstellingen.

Enterprise Architecture als middel

De Enterprise Architecture is dus bij uitstek het middel om de landing van nieuwe technologie succesvol voor te bereiden. Uitdagingen op het gebied van integratie met bestaande bedrijfsapplicaties, impact op bedrijfsonderdelen en -processen, informatiebeveiliging, exploitatie en beheer e.a. zijn op voorhand inzichtelijk en stellen ons staat gericht actie te ondernemen. Tevens biedt de Enterprise Architecture een uniek inkijkje in de constructie van de organisatie over verschillende dimensies. Zo kunnen we kansen identificeren waar technologie echt een bijdrage kan leveren.

Enterprise Architecture voor bestaande technologieën

Dergelijke inzichten zijn natuurlijk niet enkel bij de introductie van nieuwe technologieën van groot belang. Enterprise Architecture biedt ook de handvaten om de toegevoegde waarde van bestaande technologieën te maximaliseren. Denk hierbij aan het volledig ontsluiten van het potentieel van ERP en aan het rationaliseren van het applicatielandschap. Of aan het voeden van het portfoliomanagementproces met concrete transformatie scenario’s in relatie tot strategische doelstellingen.

Meer weten over Enterprise Architecture bij tech innovaties?

Meer weten over hoe Enterprise Architecture jouw organisatie op voorsprong kan zetten? Neem dan nu contact met ons op! GoNXT level met Enterprise Architecture!

Je kunt ook eenvoudig op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom GoNXT door ons op LinkedIn te volgen.

Anderen bekeken ook:

Aan de slag met jouw transformatie?
Wij helpen graag!

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOLLICITEER BIJ ONS!