Sinds februari ben ik werkzaam als consultant bij GoNXT. De eerste paar weken zijn voorbijgevlogen en ik heb hier in een korte tijd al ontzettend veel mogen leren. In deze blog neem ik je graag mee in mijn eerste weken bij GoNXT. Natuurlijk deel ik hierin ook mijn bijkomende ervaring en vertel ik je graag meer over GoNXT en mijzelf.  

Er zijn mij een aantal vragen gesteld die ervoor zorgen dat jij een goed beeld krijgt van wie ik ben en wat ik nou precies doe. Benieuwd naar mijn eerste weken als consultant bij GoNXT? Lees dan vooral verder. 

Wat heeft je geïnspireerd om bij GoNXT te solliciteren?

Na het afronden van de master Change Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en een rondreis gemaakt te hebben door Scandinavië was ik op zoek naar een mooie organisatie om stappen in mijn professionele werkleven te gaan zetten. Tijdens mijn studies heb ik mijn interesse in de richting van digitalisering en bijbehorende bedrijfskundige processen ontdekt. Over deze richting heb ik dan ook mijn master scriptie geschreven en keuzevakken gevolgd. 

Mijn interesse hierin is groot en vandaar dat ik ook op zoek ging naar organisaties waarin ik het verandermanagement kon combineren met de digitale kant van organisaties. Na een zoektocht op LinkedIn kwam ik bij een vacature voor GoNXT, die direct mijn aandacht trok. De combinatie van een groeiende organisatie die opereert op het snijvlak tussen business en IT, werkt met een diversiteit aan opdrachten en de uitgebreide mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen gaven voor mij de doorslag. Ik wil werken bij GoNXT!  

Hoe zijn je eerste weken bij GoNXT je bevallen? En wat heb je zoal mogen doen als consultant?

De eerste weken als consultant bij GoNXT zijn mij ontzettend goed bevallen. Al op de tweede dag mocht ik aan de slag voor een overheidsorganisatie die hun informatievoorziening op een functionelere manier wilde gaan inrichten. Voor deze opdracht mocht ik al direct een plan van aanpak opstellen en deze presenteren bij de klant. Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik al in mijn eerste week veel heb kunnen leren over het vak van consultancy. 

Wat ga je doen als consultant bij GoNXT?

Nadat ik het plan van aanpak heb opgesteld mag ik deze nu ook daadwerkelijk gaan uitvoeren bij de klant. Dit is iets wat de komende weken op de planning staat en waar ik ontzettend naar uitkijk. Deze opdracht vormt voor mij een uitstekende basis waaruit ik mijzelf verder kan ontwikkelen als consultant. Ik kijk uit naar de uitdagingen die er nog komen gaan bij andere klanten, om ook hen te gaan ondersteunen bij digitale transformatieprocessen.

Lees ook eens de ervaring van andere collega’s: Maak kennis met onze collega Damon

Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven?

Erg positief! De sfeer die op kantoor hangt zorgde ervoor dat ik me meteen op mijn plek voelde binnen het team. Daarnaast zijn alle collega’s heel behulpzaam, iets dat vooral bij een eerste opdracht erg helpt. Als ik een vraag had over de opzet van mijn plan van aanpak was er altijd iemand bereid om mij hierin te helpen. Er werd dan ook echt de tijd genomen om mij hierin te ondersteunen. 

Wat mij ook heel erg opviel, is dat er oprechte interesse is naar jou als persoon. Dit zorgde ervoor dat je iedereen ook erg snel leert kennen. Al met al is er een open bedrijfscultuur met een ontzettend leuke samenhang en zou ik het iedereen aanraden om te gaan solliciteren bij GoNXT! 

Voldeed GoNXT ook aan je verwachtingen?

Zeker! Tijdens de sollicitatiegesprekken was er al interesse in mij als persoon, naast mijn professionele vaardigheden. Dit gaf mij op dat moment al meteen een goed gevoel over GoNXT. In mijn eerste weken is dit gevoel, zoals ook al eerder benoemd, zeker ook doorgetrokken naar de rest van de collega’s.  

Daarnaast kwam tijdens het sollicitatiegesprek ook al aan bod dat er in de eerste week al een opdracht zou komen. De reden hiervan is dat ze er bij GoNXT in geloven dat door het gewoon te doen je het beste en meest leert. En dit kan ik 100% beamen. Mijn eerste klus is binnen en de belofte dat je het meest leert door het gewoon te doen is helemaal tot zijn recht gekomen. 

Ben je al tegen uitdagingen aangelopen in je rol als consultant?

De presentatie en het maken van het plan van aanpak voor je eerste klant zijn natuurlijk spannende momenten. Na het maken van het plan ben ik gaan sparren met collega’s voor eventuele verbeteringen en legde ik het voor aan de klant. Daar kwamen vervolgens een aantal verbeterpunten uit en die heb ik zodanig toegepast dat het uiteindelijk een perfect plan is geworden. Door deze manier van werken krijg je een goed beeld over hoe je een project moet aanpakken en neem je de feedback mee voor de volgende stappen.

Nu willen we je ook graag meer persoonlijk leren kennen… Wie is Jorrit in zijn vrije tijd?

Mijn naam is Jorrit, ben 24 jaar en ik kom uit Amersfoort. Ik heb gestudeerd in het mooie Wageningen en Groningen. In Wageningen ben ik in 2016 begonnen met de studie Bedrijfs- en consumentenwetenschappen. Hier kon ik in het eerste jaar de combinatie maken tussen bedrijfskunde en consumentengedrag. Uiteindelijk heb ik in het tweede jaar de keuze gemaakt voor de bedrijfskundige kant, omdat mijn interesse hierin groter was.  

Tijdens het afronden van de bachelor ben ik op zoek gegaan naar een studie ergens anders in Nederland. Ik houd van een uitdaging en wilde ook wel eens een andere stad en studie ervaren. Vanuit mijn interesse voor verandermanagement ben ik uiteindelijk in Groningen terechtgekomen bij de master Change Management. Hier heb ik het nog een jaar ontzettend naar mijn zin gehad en ben ik ook afgestudeerd. 

GoNXT consultant Jorrit Kraan
In mijn vrije tijd zit ik graag op de fiets, trap ik een balletje met vrienden of kijk ik een goede serie of film. Daarnaast hou ik ontzettend van het bezoeken van concerten, van indie pop tot hiphop en van rock tot techno. Je zou eigenlijk wel kunnen zeggen dat ik overal voor in ben. Dit combineer ik dan ook graag met meerdaagse festivals in de zomer. Een weekend vol muziek en het ontmoeten van nieuwe mensen is iets waar ik ontzettend veel energie uit haal. 

Wat is de beste les die je hebt geleerd tijdens je carrière en helpt deze je ook tijdens je werk?  

In mijn vorige werk als horecamedewerker heb ik geleerd om ontzettend hard door te kunnen werken en een positieve mindset te behouden. Op het moment dat het lijkt alsof alles fout gaat en het niet erger kan, houd ik graag het motto aan “het komt wel goed als je maar je best doet”. Op het moment dat je door blijft werken en het doel in ogen blijft houden kom je er vanzelf, ondanks dat de weg er naartoe soms wat moeilijker kan zijn. Een motto dat me ook tijdens mijn studie zeker heeft geholpen. 

Heb je nog ontwikkelingsdoelen op de korte en/of lange termijn die je hoopt te bereiken?  

Ik heb nu net mijn Bizzdesign certificeringen binnen! Hierin kan je onder andere werken met Archimate en BPMN voor het vastleggen van processen en architecturen. Hierna volgen er nog een aantal certificeringen die ik graag wil behalen voor het werk als consultant.  

Werken als consultant bij GoNXT

Lijkt het jou leuk om je bij ons team aan te sluiten? Bij GoNXT staan wij open voor nieuw talent! Neem een kijkje bij onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Wil je ook weten hoe de ervaring was van andere collega’s? Lees dan ook eens de blog van Timo, om te zien hoe hij dit ervaarde! Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Anderen bekeken ook:

Ontmoet Janita, onze nieuwe consultant!

Ontmoet Janita, onze nieuwe consultant!

Op 1 juni ben ik gestart met mijn nieuwe rol als consultant bij GoNXT. Het is ontzettend spannend en uitdagend, maar ik heb er veel zin in! Ik kijk er naar uit om zowel professioneel als persoonlijk te groeien en met de indruk die ik heb gekregen, is dat zeker...

AAN DE SLAG MET JOUW TRANSFORMATIE? WIJ HELPEN GRAAG!

Solliciteer dan snel via onderstaand formulier en we nemen direct contact met je op!

SOLLICITEER BIJ ONS!