Het voorbereiden van je team op het gebruik van low-code platforms vereist zorgvuldige planning en begeleiding. Weinig medewerkers zullen in één keer alle mogelijkheden en beperkingen van een nieuw low code platform begrijpen. Als je ze niet voorbereidt op het gebruik van low-code zullen je medewerkers zich minder snel en efficiënt thuis voelen in het gebruik ervan. Hierdoor verlies je kostbare tijd in het implementatietraject. Als implementatiemanager is het dus belangrijk om hen bij de hand te nemen en ze de wereld van low-code laten ervaren. Maar hoe doe je dat? Wat zijn stappen die je hierin moet nemen en met welke aandachtspunten moet jij als implementatiemanager rekening houden? In dit blog geven wij je antwoord op al deze vragen en aan het eind weet jij hoe je jouw team kan voorbereiden op low-code.

Heb je hulp nodig bij het implementeren van low-code? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de onderstaande knop!

Begrijp de business case voor low-code

Het startpunt van de voorbereiding is natuurlijk dat jij zelf een goed begrip hebt van de implementatie van het low-code platform. Waarvoor gaat het platform gebruikt worden? Wat is het uiteindelijke doel dat wordt nagestreefd? Wie zijn de uiteindelijke gebruikers? Etc. Door hier zelf een duidelijk beeld van te hebben geef je jezelf de mogelijkheid om dit goed over te brengen naar het team. Hierdoor raken ze gemotiveerd om mee te werken aan het implementatietraject en zal het traject soepeler verlopen.

Identificeer de juiste teamleden voor low-code

Niet iedereen binnen de organisatie zal direct gebruik maken van het ontwikkelde low code platform. Het is van belang om de juiste teamleden te identificeren en mee te nemen in het leer- en ontwikkelproces. Dit kunnen zowel ontwikkelaars als niet-ontwikkelaars zijn, afhankelijk van de complexiteit van het platform. Door de juiste collega’s te identificeren en mee te nemen zorg je ervoor dat het platform op een effectieve manier wordt geïmplementeerd en geïntegreerd.

Wijs daarnaast een teamlid aan als verantwoordelijke voor de implementatie. Deze persoon draagt verantwoordelijkheid voor de coördinatie en fungeert als eerste aanspreekpunt voor vragen of opmerkingen over het proces en de applicatie.

Training en opleiding

Nadat het team is samengesteld en een verantwoordelijke is aangewezen begint het opleidingstraject. Zorg voor de juiste training voor jouw team. Veel low code platforms bieden zelf uitgebreide trainingsmogelijkheden en documentatie. Maar kijk daarnaast ook naar trainingen die gegeven worden door low code experts. Dit kan extra inzichten geven in de toepassing van een low code platform in de praktijk.

Door het team de juiste training te bieden zorg je voor een duidelijk begrip van het platform en daarmee voor een soepel gebruik. Daarnaast zijn de teamleden op de hoogte van alle functionaliteiten die het platform biedt. Hierdoor kunnen alle mogelijkheden en functionaliteiten door het team worden benut.

Geleidelijke implementatie

Als alle trainingen zijn afgerond zal het team moeten starten met het daadwerkelijke gebruik van het platform. Deel dit geleidelijk in: begin met kleine, prototype, low code applicaties met enkele basisfunctionaliteiten en breid dit langzaam uit naar complexere versies. Hierdoor leren de teamleden geleidelijk hoe de trainingen in praktijk toepasbaar zijn op hun eigen werkzaamheden. Daarnaast zorgt het ervoor dat het team de beperkingen en mogelijkheden van het platform in de praktijk begrijpen.

Best practices en richtlijnen voor low-code

Nadat het team tijd heeft gehad om te werken met het low code platform en alle mogelijkheden en beperkingen heeft ervaren is het van belang om deze kennis te institutionaliseren. Daarmee wordt het gebruik van low-code verankert in de werkprocessen van de gebruikers en haalt iedereen het maximale uit het gebruik ervan. Dit kan door in samenwerking met jouw team best practices en richtlijnen op te stellen. Denk hierbij aan aandachtspunten als gegevensbeheer, samenwerking, beveiliging en gebruik.

Door dit vast te stellen zijn alle gebruikers op de hoogte over de meest effectieve manier van gebruik. Daarnaast zorgt het delen van best practices binnen het team voor kennisdeling, waardoor het algehele begrip en de (nieuwe) mogelijkheden van low-code wijd gedragen worden binnen de organisatie. Dit zorgt ervoor dat de doorontwikkeling van het platform zal blijven groeien, waardoor meer waarde op een effectieve manier kan worden gerealiseerd.

Voortdurende kennisdeling en training in low-code

Op het moment dat het hele team bekend is met het platform en efficiënt weet te werken met alle functionaliteiten en mogelijkheden ben je nog niet klaar. Zoals bij elke softwareontwikkeling en implementatie is het van levensbelang om door te blijven leren en ontwikkelen. Zeker met een technologie die zo snel in ontwikkeling is als low code, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Hierin moet jij je team blijven meenemen.

Blijf het team aanmoedigen om kennis op te blijven doen en deze kennis te delen. Dit kan door bijvoorbeeld trainingsmogelijkheden aan te bieden op het moment dat er een grote nieuwe ontwikkeling in het platform is of ze de mogelijkheid te bieden om kennis over low-code op te doen op een congres. Daarnaast is het een goed idee om eens in de zoveel tijd een bijeenkomst te organiseren om terug te kijken op de voorgaande periode en de mogelijkheid te bieden om nieuwe kennis onder de aandacht te brengen.  

voorbereiden low-code

Aandachtspunten voor het gehele low-code proces

Om alle bovengenoemde stappen efficiënt en effectief te laten lopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten.

Samenwerking

Ten eerste dient samenwerking tussen teamleden aangemoedigd worden. Door het team samen te laten werken, ideeën te delen en kennis te laten delen krijgt iedereen een beter begrip van het platform. Zeker in een situatie waarin de één meer technische vaardigheden bezit dan een ander is deze kennisdeling door samenwerking van levensbelang.

Ondersteuning en monitoring

Daarnaast moet jij als implementatiemanager voortdurend ondersteuning en monitoring bieden aan je team. Zorg ervoor dat het team bestand is tegen veranderingen in het platform en ondersteun hen gedurende het hele proces. Zeker in een snel evaluerende technologie als low code is het belangrijk dat het team bestand is tegen continue veranderingen en uitdagingen.

Feedback en evaluatie

Tot slot is feedback en evaluatie een aandachtspunt. Verzamel feedback van het team op zowel het platform als op het verloop van de implementatie. Hierdoor voelt het team zich gehoord gedurende het proces en kan jij tot inzichten komen die je anders niet had gehad. Het kan zelfs de mogelijkheid bieden om je plan van aanpak aan te passen en het proces nog effectiever te laten verlopen.

Door de combinatie van het bevorderen van samenwerking, ondersteuning, monitoring en het verzamelen van feedback zorg je ervoor dat er een cultuur ontstaat van onderling respect, samenwerking en kennisdeling. Hierdoor zal gedurende de implementatie en tijdens de nazorgfase van het project efficiënt gewerkt worden aan het realiseren van maximale toegevoegde waarde van het low-code platform. Teamleden zullen meer geneigd zijn om samen te streven naar dit resultaat en zullen elkaar helpen om het (eind)product continu te verbeteren. Daarnaast zullen ze sneller aan de rest van de organisatie vertellen over het low-code platform en de voordelen ervan. Waardoor nieuwsgierigheid en gebruik van low-code in de organisatie alleen maar zal versterken. 

Bij alle bovenstaande punten is het gebruik van bestaande agile en/of DevOps organisatie inrichtingen van toegevoegde waarde. Het werken aan de hand van bijvoorbeeld Scrum zorgt ervoor dat er processen zijn ingericht die constante samenwerking, ondersteuning en feedback bieden.

Ben jij van plan om een low-code platform te integreren in jouw organisatie en heb je hulp nodig bij het leiden van jouw project? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over hoe je je team voorbereid op low-code?

Wil je meer weten over hoe je je team voorbereid op low-code of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn.

AAN DE SLAG MET JOUW TRANSFORMATIE? WIJ HELPEN GRAAG!

Laat je gegevens dan snel via onderstaand formulier achter en we nemen direct contact met je op!

SOLLICITEER BIJ ONS!