Succesvolle start als Business Consultant

In maart ben ik gestart met een nieuwe job als Business consultant bij GoNXT! Een frisse start nadat ik enkele weken heb genoten van verlof in verband met de geboorte van onze zoon. De start bij GoNXT was bijzonder en enerverend, maar bovenal erg leuk.

Direct na het lezen van de GoNXT website was ik enthousiast en de persoonlijke gesprekken die hierop volgeden hebben dit versterkt.

Wat sprak mij aan bij GoNXT?

Het hele idee, de visie en de missie van de organisatie zijn verfrissend in het consultancy landschap. Hands-on en vanuit vakmanschap aan de slag en organisaties helpen hun IT én organisatie naar een hoger niveau te tillen en dit ook daadwerkelijk te verankeren. Dit sluit heel goed aan bij wat ik belangrijk vind. Tel hierbij op de vele interessante en elkaar versterkende samenwerkingsverbanden en de ambitie en passie van het GoNXT team. Dit maakt mij enthousiast en in mijn ogen maakt juist dat ook het verschil voor onze klanten.

GoNXT staat op een stevig fundament en men is niet bang is de lat hoog te leggen. Juist ook in deze COVID-19-tijd! Het samen verder bouwen aan de organisatie en het verwesenlijken van de ambities inspireert mij en geeft energie. Zelf ben ik fervent voorstander van een Leven Lang Leren en Ontwikkelen en deze overtuiging herken ik heel sterk binnen GoNXT. Kortom keuze snel gemaakt en nu aan de slag bij GoNXT! En dat heb ik geweten…. in positieve zin uiteraard.

Hoe zag mijn start er uit?

Naast de onboarding bij GoNXT ben ik direct aan de slag gegaan met een uitdagende opdracht bij UWV. Als business analist help ik UWV grip te krijgen op vier urgentie vraagstukken en (inhoudelijk) koers te bepalen hoe we deze vraagstukken naar een goed einde gaan brengen. Prettig om direct in het diepe te stappen én voor UWV dé brug te kunnen slaan tussen Business en IT; zo heb ik snel UWV leren kennen en minstens zo belangrijk de collega’s. De collega’s van GoNXT hebben mij op de achtergrond als sparringpartner enorm geholpen om een vliegende start te maken.

GoNXT: net even anders en een stuk beter

Tijdens de sollicitatiegesprekken heb ik al kunnen proeven aan de professionele en informele sfeer van GoNXT. Direct na mijn start werd al duidelijk dat het zeker niet alleen bij mooie ideeën en woorden blijft. De begeleiding is persoonlijk; gericht op ontwikkeling en met een heldere can-do mentaliteit. Ook mooi en bijzonder is dat ik, als nieuweling in het team, dankzij gesprekken die ik met de collega’s heb voorbereid een nieuwe klant binnen kon halen.

GoNXT stimuleert dat je meteen aan de slag gaat om snel te wennen in je nieuwe job. Trainingen worden meteen opgestart om je te kunnen ontwikkelen. Men is betrokken bij hoe het gaat met je werk en informeert actief wat je nodig hebt om je werk mogelijk nóg beter of prettiger te kunnen doen en welke ondersteuning mij helpt om verder te komen.

Ook anders, de teambuilding en de creatieve manier waarop GoNXT zorgt dat je je gewaardeerd voelt. Zo had ik in mijn tweede week een digitale vrijmibo. ‘Eind van de middag even inbellen en zelf voor je borrel zorgen’ werd me gezegd. Gaat vrijdagmorgen ineens de bel, staat er een cateraar voor de deur met een zeer uitgebreide borrel-box! Als nieuwe collega kreeg ik direct het podium om mezelf voor te stellen. Men had wat leuke spellen en quizzen georganiseerd; erg leuk en gezellig! Ook bij de wekelijkse social-calls wordt veel gelachen en is ruimte voor informele gesprekken.

Samenwerken voor digitale transformatie

GoNXT is een jong en snelgroeiend bedrijf dat gedragen wordt door professionals en waar samen met klanten aan de beste oplossingen wordt gewerkt. De diverse strategische partnerships met technologiebedrijven maken het mogelijk de – ogenschijnlijk – eeuwige kloof tussen IT en de business voorgoed te beslechten. Een van die partnerships is met XTRM Development. Zij zijn expert op het gebied van Microsoft technologie. Een andere partner is MonkeyMining. Zij worden ingeschakkeld voor Process Mining en Proces Analyse . Verder wordt er intensief samengewerkt met BiZZdesign en Fortes Change Cloud. Dit helpt GoNXT haar klanten grip te krijgen op de digitale transformatie. En wederom, resultaten te verankeren.

Waarom ben ik zo tevreden met mijn keuze voor GoNXT?

Thought leadership, scherpe analyses, portfoliomanagement, de go-get-it-done mentaliteit, het samenspel tussen mens en – state of the art – technologie. Alles draagt bij aan en is opgezet vanuit de drijfveer en missie: GoNxt level voor de klant. Nét die extra stappen. Nét even verder denken. Niet tegenover de klant zitten, maar naast de klant.

Al met al is het niet simpelweg een ‘standaard’ vliegende start geweest, maar een vliegende start á la concorde. Ik ben blij dat ik gekozen heb voor GoNXT en niet voor de meer traditionele consultancy opties die open stonden. Hier kan ik mij vol inzetten op het tot een succes maken van de digitale transformaties van onze klanten, dit succes te verankeren, mijzelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen én samen verder bouwen aan het toch al snel groeiende GoNXT!

SOLLICITEER BIJ ONS!