Op 1 juni ben ik gestart met mijn nieuwe rol als consultant bij GoNXT. Het is ontzettend spannend en uitdagend, maar ik heb er veel zin in! Ik kijk er naar uit om zowel professioneel als persoonlijk te groeien en met de indruk die ik heb gekregen, is dat zeker mogelijk binnen dit bedrijf. Nu ik al een tijdje aan de slag ben wil ik je graag meenemen in mijn ervaringen van de eerste weken als consultant. 

Waarom gekozen voor GoNXT?

Ik was op zoek naar een bedrijf waarin ik mijzelf kan ontwikkelen en kan groeien, omdat ik zelf nog zoekende ben in wat precies bij mij past. En bij GoNXT kan dat! Ik krijg hier de mogelijkheid om uit te zoeken wat bij mij past, procesmanagement, business analyse of projectmanagement. In de gesprekken kwam al snel naar voren dat je bij GoNXT niet in een hokje wordt geplaatst en dat mijn groei centraal staat. Precies wat ik zocht!  Daarnaast was ik ook op zoek naar een baan met veel afwisseling en uitdagende werkzaamheden, waarin ik veel verantwoordelijkheden krijg. Gelijk in mijn eerste weken heb ik al ondervonden dat dit waar is. Verder was ik op zoek naar een fijne werk sfeer met betrokken collega’s. Ik had geluk dat ik bij de teamdag al aanwezig kon zijn in mijn tweede week en meteen een goede klik had met alle collega’s. 

In de afgelopen weken ben ik meteen het diepe gegooid en kon ik meewerken aan de implementatie van de Fortes Change Cloud, inclusief bijbehorend verandertraject, voor een grote overheidsorganisatie. Ik kreeg de uitdaging om best practices te verzamelen bij managers van andere organisaties. Dit door middel van interviews over de ervaringen die ze hebben met de implementatie van Fortes Change Cloud. Deze ‘lessons learned’ nemen we direct mee bij de implementatie bij onze klant. Supergaaf dat mijn werk direct in de praktijk toegepast kan worden! Daarnaast mag ik de best practices omzetten naar een download die binnenkort op onze site staat! Ik heb direct veel verantwoordelijkheid en vertrouwen gekregen. Heel erg spannend, maar ook super leerzaam.  

Hoe zijn je eerste weken bij GoNXT bevallen? En wat heb je zoal mogen doen als consultant?

Vanaf dag één ben ik direct aan de slag gegaan en heb ik geen moment stilgezeten. Ik kreeg mijn eerste opdracht binnen waarbij ik een plan van aanpak moest maken om vervolgens vragen op te stellen en deze te oefenen met collega’s. Ook heb ik een aantal business cases gemaakt. Ik moest veel informatie uitzoeken en contact leggen met mensen buiten onze organisatie om de juiste informatie te verzamelen. Ik kreeg direct het vertrouwen dat ik dit goed zou gaan doen.

Inmiddels heb ik de eerste interviews afgenomen en dit al kunnen vertalen naar best practices. Dit was best spannend en uitdagend, maar het heeft mij laten inzien dat ik op een professionele manier kan werken, zelfs als starter. Naast het werk heb ik erg fijne gesprekken gehad over hoe het met mij gaat en hoe GoNXT bevalt. Het is geweldig om te ervaren dat er een betrokken en open sfeer heerst waarin ik kan werken.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Voordat ik begon als consultant bij GoNXT heb ik de bachelor International Business en de master International Business and Management gevolgd in Groningen. Gedurende mijn studies heb ik veel ervaring opgedaan in het effectief samenwerken met mensen uit verschillende culturele achtergronden. Ik sta communicatief sterk in mijn schoenen en kan goed schakelen tussen verschillende perspectieven. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie vaak te maken gehad met complexe opdrachten, waardoor ik strategisch heb leren denken. Naast mijn studie ben ik werkzaam geweest als bakker op de bakkerij afdeling van de Albert Heijn. Het allerleukste aspect van mijn bijbaan vond ik het helpen van klanten en het samen zoeken naar oplossingen. Uiteindelijk was het tijd voor een nieuwe baan. Ik ben op zoek gegaan naar een uitdagende baan met afwisseling en waar ik veel verantwoordelijkheid krijg. En dit is gelukt bij GoNXT!

Ben jij nou ook op zoek naar een nieuwe en uitdagende baan? Bekijk dan eens onze vacatures en wie weet kom jij ons teams versterken!

Of klik hier en lees de ervaring van andere consultants

Wie is onze nieuwe consultant?

Mijn naam is Janita Zantinge, 26 jaar oud. Sinds een paar maanden ben ik vanuit het hoge noorden (Groningen) verhuisd naar het mooie Utrecht. Tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik hou ervan om de stad te verkennen en lekker te wandelen met een podcast op. In mij vrije tijd hou ik van creatief bezig zijn en goede series of films kijken. Ook hou ik heel erg van stedentrips en vul ik graag mijn collectie van toeristische mokken aan van iedere stad die ik bezoek (inmiddels al meer dan 20). Daarnaast vind ik vrienden en familie ontzettend belangrijk, daar ben ik ook regelmatig te vinden.  

Collega Erik

Werken bij GoNXT

Lijkt het jou nou leuk om je bij ons team aan te sluiten? Bij GoNXT staan wij altijd open voor nieuw talent! Neem eens een kijkje bij onze vacatures en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Wil je nou ook weten hoe de ervaring was van andere collega’s? Lees dan ook eens de blog van Damon Beynon, om te zien hoe hij dit ervaarde! Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Anderen bekeken ook:

GoNXT versterkt zich met consultant Jorrit!

GoNXT versterkt zich met consultant Jorrit!

Sinds februari ben ik werkzaam als consultant bij GoNXT. De eerste paar weken zijn voorbijgevlogen en ik heb hier in een korte tijd al ontzettend veel mogen leren. In deze blog neem ik je graag mee in mijn eerste weken bij GoNXT. Natuurlijk deel ik hierin ook mijn...

Timo Keijzer, onze nieuwe collega

Timo Keijzer, onze nieuwe collega

Mijn naam is Timo Keijzer en op 1 oktober jl. ben ik gestart als consultant bij GoNXT. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd als organisatie antropoloog en ik kijk er naar uit om meer nieuwe dingen te gaan leren en mijn skills in de praktijk te gaan brengen.Gekozen voor...

Maak kennis met onze collega Damon

Maak kennis met onze collega Damon

Sinds 1 oktober 2022 ben ik gestart bij GoNXT als consultant en ik had geen betere keuze kunnen maken!Waarom gekozen voor GoNXT? Na mijn studie heb ik mij georiënteerd op werkgevers en zo is GoNXT op mijn pad gekomen. Waarbij ik me vervolgens ben gaan verdiepen in het...

AAN DE SLAG MET JOUW TRANSFORMATIE?
WIJ HELPEN GRAAG!

Solliciteer dan snel via onderstaand formulier en we nemen direct contact met je op!

SOLLICITEER BIJ ONS!