GoNXT met Business analyse

Onderdeel van een transformatie is vaak het implementeren van nieuwe technologie of het aanpassen van de bestaande informatievoorziening. Business analyse is een middel dat helpt om inzichtelijk te maken wat jouw organisatie nodig heeft aan informatiemiddelen en vertaald dit naar eisen voor een (nieuwe) werkbare oplossingen. Nieuwe informatievoorziening of systemen moeten van hoge kwaliteit zijn en goed aangesloten zijn bij de processen en de manier van werken van de organisatie. Een grondige business analyse staan aan de basis om als opdrachtgever goed geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van de juiste gegevens.

Waarom informatie- en requirementsanalyse

Business analyse is belangrijk voor iedereen in business en IT. Bij business analyse is het behalen van bedrijfsdoelen aan de hand van verschillende bedrijfsprocessen de kern. We kijken hierbij naar de wensen en eisen van stakeholders op het gebied van informatie.

informatie-requirement

Hoe helpt GoNXT jouw organisatie met informatie- en requirementsanalyse?

Informatie

Informatieanalyse

GoNXT kan op twee manieren ondersteunen bij jouw informatieanalyse. Wij hanteren hierbij twee verschillende aanpakken. De integrale aanpak en de partiële aanpak.

Bij de integrale aanpak wordt vanuit de organisatie als geheel zowel de huidige situatie (IST) als de gewenste situatie (SOLL) in kaart gebracht. De informatieanalyse begint bij deze aanpak op basis van één van de projectdefinities die is vastgelegd.

Bij de partiële aanpak wordt een specifiek onderdeel van de organisatie bekeken. Een specifieke bottleneck waar een oplossing voor moet worden gevonden kan de aanleiding zijn om een informatieanalyse uit te voeren.

Requirements

Requirementsanalyses

GoNXT helpt je bij het in kaart brengen van de requirements van een bepaald product of dienst, proces of nieuw IT systeem. We brengen in kaart wat de benodigde attributen, capaciteiten, karakteristieken en kwaliteiten zijn van de gewenste oplossing en beschrijven dat.

Deze requirements zijn gerelateerd aan behoeften of kansen die er voor jouw organisatie zijn, dusdanig gedetailleerd dat het als basis kan fungeren voor het ontwerp van de beoogde oplossing.

Aan de slag met jouw transformatie?
Wij helpen graag!

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOLLICITEER BIJ ONS!