GoNXT met Business process management

Iedere organisatie heeft te maken met processen. Deze processen zijn uiteindelijk van belang om diensten of producten te leveren aan burgers, klanten, cliënten of patiënten. Om processen te verbeteren, te digitaliseren of volledig te herontwerpen zijn procesanalyse en ontwerp van groot belang. Door inzicht te krijgen in de huidige situatie creëer je het vertrekpunt voor verbetering en innovatie. Daarnaast is een procesontwerp ook van groot belang als je veranderingen succesvol wil implementeren en klaar wilt staan voor de volgende uitdaging.

Procesontwerp, analyse en de bijbehorende methoden heten Business Process Management. Dit is de toolbox waarmee je bedrijfsprocessen kunt ontwerpen, implementeren, managen en verbeteren. Met als doel optimale processen en resultaten. Het zorgt er eigenlijk voor dat je organisatie een soepele machine wordt die wensbaar is en kan inspelen op veranderingen. Business Process Management is geen eenmalige gebeurtenis maar een doorlopende activiteit. Onderdeel van BPM zijn ook Lean Six Sigma, Business Process Modelling en Business Process Engineering.

business-process-management

Hoe helpt GoNXT jouw organisatie met Business Process Management?

flow_chart

Procesontwerp

Procesontwerp is het beschrijven of modelleren van een proces. Het is een veel gebruikt middel om bestaande bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken of om gewenste situaties te visualiseren. Ook het ontwerpen, testen en implementeren van processen horen bij Procesontwerp. Wij gebruiken procesontwerp voor proces-simulaties, user journey design, informatie-, risico- en security-analyse. Procesontwerp is daarnaast een uitstekend hulpmiddel om de vertaalslag te maken naar de ondersteunende informatievoorziening. Op die manier is niet de technologie leidend maar krijg je optimale ondersteuning van processen. Het procesmodel dient als brug tussen visie, strategie en requirements. GoNXT kan jouw organisatie ondersteunen bij procesontwerp!

proces_analyse

Procesanalyse

Organisaties die bezig gaan met het optimaliseren van bedrijfsprocessen komen terecht bij procesanalyse. De optimalisatievraagstukken draaien om het verbeteren van een product of dienst en om dit te bereiken is er een effectiever en/of efficiënter proces nodig. Dit soort optimalisatie trajecten vraagt om een goede procesanalyse. Om een proces te analyseren is het noodzakelijk om eerst het huidige proces in kaart te brengen. Onze ervaring is dat visualisatie in combinatie met kwantitatieve analyse de meeste impact heeft en tot nieuwe inzichten en aanknopingspunten voor verbeterin leiden. GoNXT helpt je met jouw procesanalyse om snel inzicht te krijgen in de eigenschappen en prestaties van jouw proces zodat jij je nog beter kunt richten op de vragen en wensen van burgers, klanten of patiënten. En als laatste kun je optimaal reageren op kansen en veranderingen.

innoveren

Business Process Management innoveren

Inmiddels zijn er technologieën beschikbaar voor het vakgebied BPM die het werk een stuk efficiënter maken. Waar je voorheen met ‘brown paper sessies’ of digitale tools aan de slag ging om een proces in kaart te brengen kun je dat tegenwoordig doen met technieken zoals Automated Process Discovery / Process Mining. Process Mining helpt je, op basis van data, procesmodellen in kaart te brengen en identificeert automatisch bottlenecks. Daarnaast zijn er technieken zoals Robotic Process Automation (RPA) waarmee je processen eenvoudig automatiseert. GoNXT helpt bij het verankeren van nieuwe technologie binnen jouw organisatie. Daarnaast hebben we een maturity scan ontwikkeld waarmee we je volwassenheid in kaart brengen op het gebied van nieuwe technieken zoals Process Mining, Chat Bots of RPA. Op basis hiervan krijg je een plan van aanpak hoe je het maximale uit de technologie kunt halen en waar er voor jouw organisatie nog winst te behalen is.

professionaliseren

Professionaliseren Business Process Management

Als je wil starten met BPM of toe bent aan een volgende professionaliseringsslag dan is het soms lastig om te beoordelen waar je staat of hoe je start. GoNXT helpt je met het verder professionaliseren van procesmanagement binnen jouw organisatie. Dit kan persoonlijke ontwikkeling zijn maar ook vakinhoudelijke ontwikkeling. We doen dit met behulp van onze workshop cyclus. In een aantal stappen inventariseren we de huidige staat en helpen we je met de verdere inrichting van het vakgebied. Dit kan met een combinatie van training, coaching en hands-on meewerken. We helpen je het volgende niveau te behalen en prikkelen je om de volgende uitdaging te definiëren. Ook in de vorm van training kunnen we jouw BPM team helpen, voor meer informatie kun je een kijkje nemen bij onze Academy.

BPM
tool-scan

Business Process Management tool scan

Je gebruikt al een tool om je procesmodellen vast te leggen maar vraagt je af of je het maximale uit de tool haalt? Of doe je juist te veel met de tool? Klopt de informatie in je repository nog wel? Gebruikt iedereen de BPM tool wel op dezelfde manier? Zomaar enkele vragen die je tegenkomt als je werkt met een BPM tool. Welke software oplossing je ook gebruikt, deze uitdagingen heb je met iedere tool. GoNXT heeft hiervoor de BPM tool scan ontwikkeld. We kijken naar het gebruik van de tool binnen jouw organisatie, vergelijken dat met de best practices en bieden je handvatten voor verbetering. Wij hebben onder andere ervaring met Mavim, BiZZdesign, Bizagi, Sensus Methode en Aris.

bpm-as-a-service

Business Process Management as a service

Sommige organisaties hebben incidenteel behoefte aan BPM of hebben niet (voldoende) capaciteit in huis. Maar er zijn wel vraagstukken die vragen om BPM kennis en capaciteit. Denk hierbij bij een digitaliseringen project of het verbeteren en herontwerpen van bedrijfsprocessen. Hiervoor heeft GoNXT Business Process Management as a service ontwikkeld. Hierdoor heb je de kennis van BPM specialisten voorhanden op het moment dat het voor jouw organisatie nodig is. Deze vorm van ondersteuning kan op basis van een abonnement of strippenkaart. Hierdoor zijn de kosten vooraf inzichtelijk en heb je op afroep altijd de juiste kennis in huis.

Aan de slag met jouw transformatie?
Wij helpen graag!

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOLLICITEER BIJ ONS!