Connected Enterprise Architecture

Voor business gedreven transformatie ontwerp en sturing

Strategische en tactische doelen sturen de veranderagenda van jouw organisatie. Of het nu gaat om het introduceren van nieuwe producten en diensten, het efficiënter laten opereren van processen en systemen of het implementeren van nieuwe technologie; de uitdaging is de vertaalslag te maken van doelstelling naar executie en de verankering van de transformatie in jouw organisatie. Enterprise Architectuur speelt hierbij een cruciale rol!

Enterprise Architectuur verbindt business doelen, processen, informatie en systemen en biedt zo een uniek inkijkje in de constructie en ontwikkeling van de organisatie. Het EA-team helpt je om tot concrete transformatiestappen te komen en kansen te signaleren voor verbetering en innovatie. Zo ontstaat er een gebalanceerd portfolio, stuur je programma’s en projecten met de juiste opdracht en kunnen Agile teams volle kracht vooruit met de realisatie van uw doelen.

Connected Enterprise Architecture: ontsluit de volle potentie van EA!

Effectieve Enterprise Architectuur teams hebben een expert begrip van jouw doelen en de manier waarop transformatieprocessen binnen jouw organisatie verlopen. Dit maakt dat de enterprise architecten gericht, tijdig en de juiste bijdrage kunnen leveren en zo echt meehelpen de inhoudelijke vertaalslag te maken van doelstelling naar executie en verankering in de organisatie.

GoNXT helpt Enterprise Architecture teams aansluiting en grip te krijgen op hun omgeving, gericht bij te dragen aan de transformatie vraagstukken die er toe doen en hun eigen EA-proces en competenties te versterken. Met advies, begeleiding, uitvoering en training helpt GoNXT het EA-team de stap naar voren te zetten. Op deze manier is de toegevoegde waarde van de Enterprise Architecten zichtbaar en voelbaar in de organisatie. Juist doordat de experts van GoNXT naast EA best-practices ook thuis zijn in portfolio-, programma-, project-, informatie- en business management maakt dat GoNXT concrete ‘connectors voor EA’ kan bieden om snel van de grond te komen.

Enterprise-Architecture-Team

In de praktijk

Ga vandaag nog aan de slag met onze Enterprise Architecture Quickscan en ervaar waar je met Enterprise Architectuur meer waarde kunt realiseren en welke ontwikkelstappen het EA-team kan zetten om dit mogelijk te maken.

Hierbij balanceren wij productleadership en customer intimacy: het EA-team bezit een uniek specialisme in de organisatie en kan als geen ander complexe vraagstukken uiteenrafelen in begrijpbare visualisaties, roadmaps en adviezen. Door dit te combineren met goed stakeholder management en een diepgaand begrip van de strategische en tactische doelstellingen kan het EA-team pro-actief inspelen op ontwikkelingen met fit-for-purpose EA producten en diensten.

Dankzij GoNXT hebben we inzicht gekregen in onze veranderopgave en grip gekregen op deze transformatie. Ons doel was om klanten meerdere kanalen te bieden om met ons te communiceren over het afsluiten of wijzigen van een verzekering of het melden van schade. De impact op onze informatiehuishouding was groter dan verwacht. Enterprise Architecture ondersteuning van GoNXT heeft er aan bijgedragen dat we de doelstelling toch behaald hebben binnen de gestelde kaders.

Oscar Monshouwer

Directeur, ZLM Verzekeringen

Enterprise Architecture tools

Met onze technologie partner BiZZdesign helpen we jouw Enterprise Architectuur team met het inrichten van de architectuur repository en het efficiënt opstellen van architectuurproducten. Dit is ondersteunend aan de strategische en tactische doelstellingen en het transformatieproces van de organisatie. Hierbij maken we gebruik van de Enterprise Studio. Op deze manier helpen GoNXT en BiZZdesign het EA-team en daarmee de organisatie meerwaarde te halen uit architectuur en transformaties sneller en beter vorm te geven, te besturen en te verankeren.

BiZZdesign Enterprise Studio
Enterprise studio

Voordelen van een Connected Enterprise Architecture team:

✔  Doelstellingen en strategie vertaald naar concrete transformatiestappen

✔  Programma’s & projecten ontvangen juiste kaders vanuit Enterprise Architectuur

✔  Een gebalanceerd portfolio met goede verdeling tussen beschikbare middelen en gestelde doelen

✔  Concrete Enterprise Architectuur producten die passen bij jouw organisatie

✔  Concretiseren aanpassingen voor processen en systemen

✔  Aansluiting bij moderne methodieken zoals Scrum, Agile, DevOps en SaFe

✔  Pro-actieve signalering voor het beter en slimmer inrichten en inzetten van technologie

Onze Enterprise Architecture diensten

U

EA Quickscan

Hoe ‘connected’ is jouw EA-team en welke ontwikkelstap zet het EA-team op voorsprong bij het begeleiden van jouw transformaties? De EA-quickscan geeft je aan de hand van een heatmap dit zicht en helpt je het potentieel voor verbetering te identificeren.

f

Connectors

Hoe lopen transformatieprocessen binnen jouw organisatie en welke bijdrage kan EA hier leveren? Ervaar aan de hand van inspirerende workshops en best-practices hoe het EA-team effectief kan aansluiten bij bijvoorbeeld business-, portfolio-, programma- en projectmanagement en natuurlijk DevOps.

EA Teamcoaching

Meerwaarde realiseren met Enterprise Architectuur vraagt om een kwalitatief en slim opererend team van architecten. Via de principes van ‘Voordoen, samen doen en zelf doen’ inspireert en begeleidt GoNXT het team en de individuele architecten om zelf de stap naar voren te zetten.

EA as a Service

Versterk je flexibele EA-schil of heb je behoefte aan een sparringspartner voor jouw vraagstuk; met de GoNXT ‘EA as a Service’ heb jij de kennis en inzet van een ervaren architect voorhanden op het moment dat het voor jouw organisatie van belang is.

EA workshopcyclus

Vertaal de resultaten vanuit de ‘EA quickscan’ en ‘Connectors voor EA’ naar concrete producten om je impact als architect te maximaliseren. GoNXT helpt je een efficiënt EA proces in te richten om deze producten eenvoudig uit tooling samen te stellen en te onderhouden.

Aan de slag met jouw transformatie?
Wij helpen graag!

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOLLICITEER BIJ ONS!