GoNXT met Enterprise architecture

Organisaties opereren vandaag de dag in uiterst dynamische en uitdagende omgevingen. Dit heeft invloed op traditionele bedrijfsmodellen en bedreigt deze zelfs. Hierdoor zal iedere organisatie de noodzaak hebben om sneller te innoveren, bijvoorbeeld op basis van Agile. Maar ook nieuwe technologieën helpen de organisatie betere resultaten te bereiken, zich sneller aan te passen en zelfs opnieuw uit te vinden. Denk hierbij aan trends zoals cloud, process automation, machine learning (ML) en artificial intelligence (AI).

Met Enterprise Architecture help je jouw organisatie om deze transformatie te ondergaan. Door het goed inzetten van Enterprise Architecture kun je strategische vraagstukken oplossen en samenhang aanbrengen tussen de verschillende veranderinitiatieven. Het helpt je bij de reductie van complexiteit.

Hoe helpt GoNXT jouw organisatie met Enterprise Architecture?

strategy

Grip en sturing

Binnen jouw organisatie zijn tal van (IT) projecten en veranderinitiatieven maar het ontbreekt aan een overkoepelende gedachte. Je mist grip en sturing op deze veranderingen. In dat geval kan Enterprise Architecture de oplossing voor je zijn. Het helpt je enerzijds als communicatie instrument om de samenhang tussen IT aspecten, bedrijfsstructuren en de processen inzichtelijk te maken. Daarnaast is helpt het je bij de sturing. EA rijkt je modellen, principes en richtlijnen aan voor de beoogde verandering. Zo krijg je inzicht in bijvoorbeeld de huidige situatie en waar je naartoe wil werken. GoNXT helpt organisaties om de EA functie te implementeren en in te richten zodat jij grip en sturing krijgt op de verandering.

agile-enterprise

Agile Enterprise Architecture

In een agile organisatie heb je geen architecten nodig, de verschillende teams kunnen elke gewenste technologie gebruiken die ze nodig denken te hebben! Maar het resultaat is vaak dat er chaos ontstaat, informatie wordt gedupliceerd en van hergebruik is niet of nauwelijks sprake. Vaak zijn projecten wel succesvol maar als je kijkt naar het gehele portfolio zijn er serieuze uitdagingen. GoNXT helpt jouw architecten om waarde toe te voegen binnen de agile teams maar ook over het gehele portfolio. Op deze manier is jouw organisatie maximaal agile zonder grip en het overzicht te verliezen.

enterprise architect

Professionaliseren Enterprise Architecture

De wereld om ons heen verandert en dit vraagt ook aanpassingen van de Enterprise Architecten. GoNXT helpt EA teams om zich verder te professionaliseren. Dit kan zowel persoonlijke als vakinhoudelijke ontwikkeling zijn. Maar ook bijvoorbeeld het intern ‘verkopen’ van de Enterprise Architecture functie of gedachte. Voor deze professionalisering gebruiken wij onze workshop cyclus. In een aantal stappen inventariseren we de huidige staat en helpen we je met de verdere inrichting van het vakgebied. Dit soort professionaliseringstrajecten doen we met een combinatie van training, coaching en hands-on meewerken. We helpen je het volgende niveau te behalen en prikkelen je om de volgende uitdaging te definiëren. Ook in de vorm van training kunnen we jouw Architectuur team helpen, voor meer informatie kun je een kijkje nemen bij onze Academy.

Volwassenheid Enterprise Architecture
tool scan

Architectuur tool scan

Je gebruikt een tool om je Enterprise Architecture vast te leggen maar haal je wel het maximale uit de tool? Of doe je juist te veel met de tool? Klopt de informatie in je repository nog wel? Gebruikt iedereen op dezelfde manier de tooling? Zomaar een aantal vragen die je tegenkomt als je werkt met een Enterprise Architecture tool. En welke software oplossing je ook gebruikt, deze uitdagingen kom je altijd tegen. GoNXT heeft hiervoor de architectuur tool scan ontwikkeld. We kijken naar het gebruik van de tooling binnen jouw organisatie en vergelijken dat met de best practices die hiervoor gelden.

consult

Enterprise Architecture as a service

Soms is het financieel niet haalbaar om een full time architect in dienst te hebben maar is er door het management of de IT-afdeling wel behoefte aan een sparring partner of wil je gebruik maken van flexibele capaciteit. Dit kan zijn op het gebied van innovatie, het optimaal ondersteunen van processen door IT of vraagstukken rond de governance structuur. Hiervoor heeft GoNXT Enterprise Architecture as a service ontwikkeld. Hierdoor heb je de kennis van een architect voorhanden op het moment dat het voor jouw organisatie van belang is. Deze vorm van ondersteuning kan op basis van een abonnement of strippenkaart. Hierdoor zijn de kosten vooraf inzichtelijk en heb je op afroep altijd de juiste kennis in huis.

Aan de slag met jouw transformatie?
Wij helpen graag!

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOLLICITEER BIJ ONS!