GoNXT met Portfoliomanagement

Om strategische veranderingen te realiseren is Portfoliomanagement van groot belang. Om inzicht en overzicht te behouden in de verschillende programma’s, projecten en veranderinitiatieven is inzicht en overzicht van belang om de juiste besluiten te kunnen nemen en de impact van deze besluiten te overzien. Met goed ingericht Portfoliomanagement zorg je er voor dat je met de juiste inspanning het gewenste resultaat behaalt. GoNXT gelooft erin dat het essentieel is om op een systematische manier te werken aan een wendbare organisatie.

Er zijn inmiddels vele verschillende methodieken en best practices om dit in te richten. Of het nu gaat om ‘Management of Portfolios’, (MoP), P3O of Agile Portfoliomanagement, GoNXT helpt je met het effectief en efficiënt inrichten van je Portfolio’s.

Portfoliomanagement vindt plaatst voordat je begint aan de verschillende projecten en programma’s. De toegevoegde waarde zit hem vooral in situaties waarbij er sprake is van veel complexiteit. Het ondersteunt hierbij het behalen van de strategische doelen van een organisatie.

portfoliomanagement-afbeelding

Hoe helpt GoNXT jouw organisatie met Portfoliomanagement?

Portfoliomanagement Agile

Agile Portfoliomanagement

Agile teams en organisaties werken in korte cycli waarbij nieuwe inzichten en veranderingen opgepakt kunnen worden na het afronden van een sprint. Dit vraagt om een andere manier van Portfoliomanagement dan meer traditioneel georganiseerde organisaties en teams. Dit komt omdat er meer flexibiliteit nodig is bij strategische keuzes en plannen kunnen veranderen.

Traditioneel staan programma’s en projecten centraal, maar in een Agile situatie is de dynamiek fundamenteel anders. Centraal staan namelijk de ontwikkelteams. Daarom is de kern van Agile Portfoliomanagement het keuzes maken op inhoud, los van traditionele financiering en budgettering. GoNXT helpt je bij het veranderen naar een Agile of een hybride manier van werken.

Tooling Portfoliomanagement

Tooling

Om Portfoliomanagement goed te ondersteunen kun je ervoor kiezen hiervoor tools in te zetten. GoNXT helpt organisaties bij de inrichting van dit soort tools en het maximaliseren van de impact van deze tools. Ben je op zoek naar software die je hierbij helpt of heb je software in gebruik genomen en wil je dit naar een volgend niveau tillen? Dan helpt GONXT je hierbij.

Aan de slag met jouw transformatie?
Wij helpen graag!

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOLLICITEER BIJ ONS!