Procesontwerp van GoNXT

Elke organisatie is betrokken bij verschillende processen, die uiteindelijk essentieel zijn voor het leveren van diensten of producten aan burgers, klanten, cliënten of patiënten. Om deze processen te verbeteren, te digitaliseren of volledig te herontwerpen, is procesontwerp en analyse van cruciaal belang. Het verkrijgen van inzicht in de huidige situatie vormt het vertrekpunt voor verbetering en innovatie. Bovendien is een goed procesontwerp van groot belang als je veranderingen succesvol wilt implementeren en klaar wilt zijn voor toekomstige uitdagingen.

Procesontwerp, analyse en de bijbehorende methoden vallen onder de noemer Business Process Management. Dit is de gereedschapskist waarmee je bedrijfsprocessen kunt ontwerpen, implementeren, beheren en verbeteren, met als uiteindelijk doel het bereiken van optimale processen en resultaten. Het zorgt ervoor dat je organisatie als een soepele, wendbare machine functioneert die kan inspelen op veranderingen. Business Process Management is geen eenmalige gebeurtenis, maar een doorlopende activiteit.

business-process-management

Hoe helpt GoNXT jouw organisatie met Business Process Management?

flow_chart

Procesontwerp

Procesontwerp omvat het documenteren of modelleren van een proces, en wordt veelvuldig gebruikt om bestaande bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken of gewenste scenario’s te visualiseren. Het omvat ook het ontwerpen, testen en implementeren van processen. Binnen procesontwerp maken we gebruik van verschillende toepassingen, zoals proces-simulaties, user journey design, informatie-analyse, risicoanalyse en security-analyse. Bovendien fungeert procesontwerp als een krachtig instrument om de brug te slaan naar ondersteunende informatiesystemen. Op deze manier staat de technologie niet centraal, maar wordt het proces optimaal ondersteund. Het procesmodel dient als een verbindende schakel tussen de visie, strategie en de vereisten. GoNXT staat klaar om jouw organisatie te ondersteunen bij het procesontwerp!

proces_analyse

Procesanalyse

Organisaties die zich bezighouden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen gaan vaak over tot procesanalyse. Deze optimalisatie-inspanningen zijn gericht op het verbeteren van producten of diensten, waarvoor doorgaans een effectiever en/of efficiënter proces vereist is. In dergelijke optimalisatietrajecten is een grondige procesanalyse van groot belang.

Om een proces te analyseren, is het cruciaal om eerst het huidige proces in kaart te brengen. Uit onze ervaring blijkt dat visualisatie, in combinatie met kwantitatieve analyse, de meeste impact heeft en nieuwe inzichten en aanknopingspunten voor verbetering oplevert. GoNXT staat klaar om je te ondersteunen bij jouw procesanalyse, zodat je snel inzicht krijgt in de kenmerken en prestaties van jouw proces. Dit stelt je in staat om nog beter te voldoen aan de behoeften en wensen van burgers, klanten of patiënten. Bovendien stelt het je in staat om optimaal te reageren op kansen en veranderingen.

Aan de slag met jouw transformatie?
Wij helpen graag!

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOLLICITEER BIJ ONS!