GoNXT met procesontwerp

Iedere organisatie heeft te maken met processen. Deze processen zijn uiteindelijk van belang om diensten of producten te leveren aan burgers, klanten, cliënten of patiënten. Om processen te verbeteren, te digitaliseren of volledig te herontwerpen zijn procesontwerp en analyse van groot belang. Door inzicht te krijgen in de huidige situatie creëer je het vertrekpunt voor verbetering en innovatie. Daarnaast is een procesontwerp ook van groot belang als je veranderingen succesvol wil implementeren en klaar wilt staan voor de volgende uitdaging.

Procesontwerp, analyse en de bijbehorende methoden vallen onder Business Process Management. Dit is de toolbox waarmee je bedrijfsprocessen kunt ontwerpen, implementeren, managen en verbeteren. Met als doel optimale processen en resultaten. Het zorgt er eigenlijk voor dat je organisatie een soepele machine wordt die wendbaar is en kan inspelen op veranderingen. Business Process Management is geen eenmalige gebeurtenis maar een doorlopende activiteit.

business-process-management

Hoe helpt GoNXT jouw organisatie met Business Process Management?

flow_chart

Procesontwerp

Procesontwerp is het beschrijven of modelleren van een proces. Het is een veel gebruikt middel om bestaande bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken of om gewenste situaties te visualiseren. Ook het ontwerpen, testen en implementeren van processen horen bij Procesontwerp. Wij gebruiken procesontwerp voor proces-simulaties, user journey design, informatie-, risico- en security-analyse. Procesontwerp is daarnaast een uitstekend hulpmiddel om de vertaalslag te maken naar de ondersteunende informatievoorziening. Op die manier is niet de technologie leidend maar krijg je optimale ondersteuning van processen. Het procesmodel dient als brug tussen visie, strategie en requirements. GoNXT kan jouw organisatie ondersteunen bij procesontwerp!

proces_analyse

Procesanalyse

Organisaties die bezig gaan met het optimaliseren van bedrijfsprocessen komen terecht bij procesanalyse. De optimalisatievraagstukken draaien om het verbeteren van een product of dienst en om dit te bereiken is er een effectiever en/of efficiënter proces nodig. Dit soort optimalisatie trajecten vraagt om een goede procesanalyse. Om een proces te analyseren is het noodzakelijk om eerst het huidige proces in kaart te brengen. Onze ervaring is dat visualisatie in combinatie met kwantitatieve analyse de meeste impact heeft en tot nieuwe inzichten en aanknopingspunten voor verbetering leiden. GoNXT helpt je met jouw procesanalyse om snel inzicht te krijgen in de eigenschappen en prestaties van jouw proces zodat jij je nog beter kunt richten op de vragen en wensen van burgers, klanten of patiënten. En als laatste kun je optimaal reageren op kansen en veranderingen.

Aan de slag met jouw transformatie?
Wij helpen graag!

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOLLICITEER BIJ ONS!