Projectmanagement van GoNXT

Dankzij technologische innovatie, veranderende wet- en regelgeving, en de evoluerende dynamiek van klanten en concurrenten, staat elke organisatie voor de noodzaak van aanpassing. Het proces van aanpassing of transformatie op zichzelf is geen einddoel, maar vanwege de steeds versnellende ontwikkelingen wel een absolute vereiste. Dit realiseren we door middel van programma’s en projecten die bijdragen aan de transformatie die de organisatie ondergaat. Zo blijven we relevant voor burgers, patiënten en klanten, en nemen deze projecten een strategische positie in met het oog op de toekomstbestendigheid van de organisatie. Deze projecten kunnen variëren van het implementeren van nieuwe technologie tot het digitaliseren van dienstverlening.

GoNXT zorgt er met effectief projectmanagement voor dat jouw programma’s en projecten binnen de gestelde tijd en het daarbij behorende budget worden georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond. Het accent ligt hierbij op een naadloze implementatie binnen de organisatiestructuur, wat van essentieel belang is om blijvende transformatie te waarborgen. Dit vereist het creëren van draagvlak voor verandering en het uitvoeren van goed gecoördineerde activiteiten. De resultaten van deze projecten hebben directe invloed op de levensvatbaarheid van de organisatie, zowel in het heden als in de toekomst. Wij zijn ervan overtuigd dat projecten en projectmanagement moeten plaatsvinden vanuit de ambitie om blijvende transformatie te bewerkstelligen, waardoor het vermogen om te transformeren een inherent onderdeel van de organisatie wordt. Op die manier ben je in staat om zelfstandig de volgende uitdaging in transformatie aan te gaan en uit te voeren.

Projectmanagement-afb

Hoe helpt GoNXT jouw organisatie met Projectmanagement?

Programmas en projecten

Vertalen strategie en doelen naar programma’s en projecten

Het is van essentieel belang dat een organisatie heldere doelstellingen vaststelt voor de projecten die ze aangaat. Op deze manier wordt er gewerkt aan het creëren van waarde voor de organisatie. Wat niet direct bijdraagt aan het verbeteren van producten of diensten beschouwen wij als verspilling. GoNXT ondersteunt je bij het vertalen van je strategie en doelen naar concrete programma’s en projecten, en helpt bij het effectief organiseren van deze initiatieven.

Projectmanagement professionaliseren

Professionaliseren projectmanagement

Elk project zou als hoofddoel moeten hebben om zijn doel op de meest effectieve en efficiënte wijze te bereiken, waarbij onnodige stappen worden vermeden. Een voorbeeld hiervan is Scrum, een Agile methode die tot doel heeft het projectmanagement tot een minimum te beperken. Door samen te werken in multidisciplinaire teams en het projectmanagementaspect zo beperkt mogelijk te houden, kunnen teamleden zich concentreren op de duurzame verbetering van de organisatie.

tool-scan

Projectmanagement tool scan

Maak je volledig gebruik van de mogelijkheden van je projectmanagementtool, of ben je juist overmatig afhankelijk van deze tool? Is de informatie die in de tool staat wel accuraat? Wordt de tool op uniforme wijze door alle teamleden gebruikt? Dit zijn slechts enkele van de vragen die je kunt tegenkomen bij het werken met projectmanagementsoftware. Ongeacht welke oplossing je hebt geïmplementeerd, dit zijn altijd uitdagingen waar je mee te maken kunt krijgen. Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft GoNXT de Projectmanagement Tool Scan ontwikkeld. Hierbij analyseren we het gebruik van de tool binnen jouw organisatie en vergelijken we dit met de geldende best practices.

Aan de slag met jouw transformatie?
Wij helpen graag!

Laat je gegevens hieronder achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

SOLLICITEER BIJ ONS!